Om Fredrik Eriksson

Mitt namn är Fredrik Eriksson och jag är en entreprenör som driver företaget FeWorks Ltd. Företaget grundades 2007 och har sedan dess varit basen för mitt entreprenörskap. Lättförklarat så utvecklar företaget webbplatser efter idéer och tankar från mig. Det är alltså inte på uppdrag av andra företag eller organisationer som jag utvecklar webbplatser. Oftast ligger det någon form av strategi bakom som för eller senare har i avsikt att ge avkastning på det jobb som lagts ner. Men ibland så lockar projekten för att de är så roliga, och inte för att där finns en bra inkomstpotential.

Starten för mig på Internet började dock inte 2007. Min första hemsida utvecklade jag 1999 och sedan dess har mina kunskaper inom webbutveckling, programmering och sökmotoroptimering bara blomstrat. Pågrund av att webbutveckling varit en hobby så länge så har jag lärt mig det mesta som krävs och blivit väldigt duktig på de områdena med. Något som gör att jag kan jobba väldigt självständigt och behöver väldigt sällan outsourca något i mina projekt.

Även om jag besitter en del erfarenheter och kunskap så nöjer jag mig inte med det. Jag letar kontinuerligt efter nya utmaningar och områden att bemästra, och tack vare mitt företagende så snubblar jag över dem gång på gång.

Kompetens och Erfarenheter

Jag nämde ovan att jag började utveckla hemsidor redan 1999. Det dröjde dock några år innan jag började greppa fler tekniker än bara HTML och simpel bildredigering. Samtidigt har mina kunskaper inom marknadsföring på Internet ökat parallelt. Även om jag har kunskaper inom väldigt många områden så har min vardagsmat blivit följande:

  • HTML, xHTML, XML, CSS
  • JavaScript med Ajax
  • PHP med tillhörande moduler
  • Sökmotoroptimering
  • Sociala Medier

Min meritlista kan göras lång och denna bloggen tar upp det mesta som hänt sedan bloggen startades. Bloggen skapades så sent som 2009 så mina tidigare meriter ligger lite i skymundan antar jag. Men för att nämna något så lyckades jag och en vän knipa andra platsen i SEO World Championship 2007. Även om vi spikade första platsen i Google så räckte det bara till en andraplats.  Jag bloggar sällan om faktiska resultat då de ofta är känsliga uppgifter för företaget att dela med sig av.

Kontakta mig

Ni kan skicka e-post till mig på fornamn.efternamn [at] feworks.se.

Men ni kan även nå mig via PM (Privat meddelande) via ett flertal av de största forumen för ”Webmasters”. Eller via DM till mig på Twitter.