Nu tar Google hänsyn till sidans hastighet!

Det har sedan ett tag tillbaka, slutet på 2009 om jag inte miss minner mig varit känt att Google troligtvis kommer ta hänsyn till hur snabb en webbplats är när de visar sitt sökresultat. Matt Cutts har i en video från 2010 nämnt att de ännu inte tar hänsyn till det men att det finns de på Google som anser att de borde, och jag kan helt klart hålla med. En snabb sida ger en bättre upplevelse för den som söker, och det är något Google helt klart är intresserade av.

Google tar sedan ett par veckor tillbaka hänsyn till webbplatsens hastighet.

Matt Cutts nämner att max 1% av sökresultatet påverkas och att det inte är några större ändringar som skett. Även om detta må vara sant så anser jag helt klart att det nu är dags att se över sin webbplats hastighet. Den lilla procent som påverkas av detta just nu är förmodligen webbplatser som är extremt långsamma. Överbelastade servrar eller dåligt utvecklade tjänster är förmodligen de främsta anledningar i dagsläget.

Över en längre tid kan dock Google få en bättre översikt av hastigheten. Om din webbplats ALLTID är långsam, så är det inte omöjligt att du kommer påverkas ännu mer negativt. En snabb webbplats är ett tydligt tecken på att ens webbplats är seriös och är den alltid långsam så kan det ge oönskade effekter. Dessutom kan Google ändra sig över tiden i sitt tänkande över hur snabbt de anser webben ska vara.2 Kommentarer to “Nu tar Google hänsyn till sidans hastighet!”

  1. Nille skriver:

    Jobbigt bara om man kommer behöva banta sidorna och avstå från grafik och javascript. Hoppas bara det ger negativ effekt till riktigt långsamma webbplatser och inte straffar en för man använder lite jquery och bilder.

  2. Simon skriver:

    Rätt Nille, tråkigt om det måste bli så. Fast ändå kan det vara ganska skönt att slippa alla sega sidor 😉

Lämna en Kommentar

Läs riktlinjerna för kommentering innan du skriver.