Nofollow-Fritt!

Denna blogg sprider länkkärlek...På samma sätt som att vikten av jämställdhet ibland tas förlångt så gäller detsamma nofollow på Internet. Jag anser inte att personer som kommer med relevanta och bra kommentarer ska få nofollow som straff på sina kommentarer. Av den anledningen har jag tagit bort nofollow för alla som uppnått 5 kommentarer och sprider på så sätt länk-kärlek. Eftersom alla kommentarer granskas av mig så kommer jag ställa höga krav på att mina riktlinjer för kommentering följs. Ni hittar dem i slutet på denna sida.

Vad är nofollow?

Nofollow är en sorts markering som kan läggas tillsammans med en länk. Det syns inte för användaren utan det är en osynlig markering som läses av sökmotorerna. Det berättar för sökmotorerna att webbplatsen där länken ligger på inte på något sätt har med destinationen av länken att göra, och kan/vill därför inte ge sin röst på att destinationen är en lämpligt webbplats. Anledningen varför detta har uppkommit är pågrund av den mängd spam som finns på Internet idag. Sökmotorerna har sedan Google kom in leken gett fördel till webbplatser som har mycket inlänkar till sig. Det är ett tecken på att webbplatsen är populär och att många rekommenderar sidan. Därför sätter nofollow stopp för mycket skräpkommentarer på Internet, något jag dock sköter utmärkt själv.

Riktlinjer för kommentering på bloggen

Pågrund av att jag tagit bort nofollow så kommer detta öppna upp för oönskat beteende. Därför ser jag gärna att ni respekterar och följer mina riktlinjer:

  • Använd ditt riktiga namn när du kommenterar. Vid försök att använda detta fält för att få SEO-anpassad ankartext så kommer det raderas av mig.
  • Ett alternativ till ditt riktiga namn kan vara ditt företag, eller företaget du representerar.
  • Ett ytterligare alternativ är att använda webbplatsens namn i fältet. Använd endast det om inlägget är högst relevant till din webbplats, annars finns det ingen anledning att en representant från din webbplats ska kommentera där.
  • Jag ser gärna att ni fyller i er blogg, personliga hemsida eller företagssida. Det är som mest trevligast att läsa kommentarer när man kan följa länkarna och se vem som skrev.
  • Länkar till tveksamma sidor och webbplatser med låg kvalitet (jag är jury) kommer tas bort och upprepat försök att få länkar till webbplatsen kommer hanteras därefter.