Microsoft betalar sidor för att avindexeras från Google

NeandertalareDet kom inte direkt som en chock för mig när jag läste det. Microsoft har inte förmågan att ta några större andelar från Google med sin produkt Bing. Det spelar ingen roll om Bing är lika bra eller till och med snäppet bättre. Det är ändå inget steg användarna vill ta för att ändra sina vanor. Anledningen att Google fick ett sådant genomslag var att deras sökindex baserades på PageRank när den kom, en algoritm som gav så mycket bättre resultat än konkurrenterna på marknaden att de fick övertaget de behövde för att ta den position som de har idag. Och det kommer krävas en motsvarande prestation från Bing och Microsoft om de ska lyckas bra.

Men Microsoft försöker alltid hitta genvägar och deras senaste metod som rapporteras av Financial Times (som tydligen endast tillåter en att läsa 2 av deras artiklar utan att registrera sig). Idén bygger på att frysa ute Google, mobbning skulle det nog klassas som det vore individer. Microsoft betalar helt enkelt för att webbplatser ska avindexera sig i Google. Nu är det iofs inte vilka webbplatser som helst, utan webbplatser inom media-sektorn så som tidningar som förlorat mängder med pengar för att människor idag läser nyheter på Internet istället för i en tryckt tidning. Och risken är nog stor att de ser detta som en lösning på problemet om de får ihop en stor pakt.

Själv tycker jag det är tragiskt att de tänker i dessa banorna. Det känns lite som att tidningarna gärna går i filmbranschens fotspår, istället för att ta till vara och utnyttja den nya tekniken som ligger framför deras fötter. När jag tänker så, så ser jag alltid en neandertalare framför mig som inte förstår vad hjulet är till för, en själ som hamnat så långt efter i utvecklingen att allt hopp snart är ute. Men det är kanske så det är, de är dagens neandertalare…Lämna en Kommentar

Läs riktlinjerna för kommentering innan du skriver.