Lämnar The Planet för WiredTree

WiredTree Logo

WiredTree erbjuder prisvärda dedikerade servrar som de hanterar åt dig.

Jag har använt mig av The Planet i över 4 år nu och har ständigt varit en växande kund hos dem. Det har varit unmanaged servers som jag använt mig av och ett svenskt webbhotell har sedan hanterat administrationen av servern. Det är två väldigt kraftfulla dedikerade servrar som driver majoriteten av mina sidor och går loss på $1 348 / månad, ingen liten kostnad om man slår ut det på ett helt år.

Tyvärr känns The Planet inte längre attraktiva när man ser hur deras kundsupport har utvecklats och tar idag betalt för flera typer av extratjänster som tidigare varit gratis. Exempelvis om din server skulle råka ut för en överbelastningsattack så har de kostnadsfritt placerat din server bakom hårdvaruskydd som hanterar detta. De är helt enkelt inte längre lika villiga att hjälpa till gratis som de tidigare varit, trotts att man inte haft managed hosting. Ovan på detta är de heller inte direkt billiga jämfört med vad en managed server kostar hos WiredTree.

För en bättre server hos WiredTree som klarar av att ta över jobbet från de två servrar jag har idag så får jag ge i runda drag $650 i månaden, alltså mindre än 50% av det jag betalar idag. Då slipper jag dessutom anställa någon annan att hantera servern åt mig, vilket gör att jag sparar ytterligare 600kr i månaden. Detta innebär att jag kan minska utgifterna för dedikerade servrar i mitt företag med ca 65 000kr årligen. Vilket i sig gör bytet väl värt…

Under Augusti och September kommer jag således att succesivt flytta över allt till WiredTree. Hoppas nu bara att det inte blir en besvikelse…6 Kommentarer to “Lämnar The Planet för WiredTree”

 1. Per Renemark skriver:

  Det var ingen liten summa det för hosting. Vad är det för sidor egentligen som tar så mycket kraft?

 2. Fredrik Eriksson skriver:

  Det är väl främst blogtoplist.com som tuggar mest kapacitet. Ingen webbplats jag är stolt över direkt. Den skulle behövas göras om till ett mer ”riktigt” blogg-community och alla skräp-bloggar måste sorteras bort. Tyvärr har man inte tid till det.

 3. Kim skriver:

  Tänkte precis ställa samma fråga som Per. Hur mycket trafik har blogtoplist i runda svängar?

 4. Fredrik Eriksson skriver:

  Det är inte direkt besökarna mot webbplatsen som drar mycket kapacitet. Det är tracker-bilden som läggs upp på bloggar som räknar trafik som är krävande.

  Blogtoplist.com har i runda svängar 250 anrop i sekunden.

 5. Kim skriver:

  Just ja, alla bloggar som är inlagda gör ett anrop för varje sidvisning. 250 i sekunden är helt vansinnigt i min värld 🙂

  Finns det någon story bakom blogtoplist? byggde du upp den från början?

 6. Fredrik Eriksson skriver:

  Visst har den en historia, idag är den mer som en ruin i mina ögon 🙂

  Köpte domänen för att skapa en topplista för bloggar (såklart :). För att få mer trafik än vanliga topplistor så låter jag bloggarna välja om de vill få sitt RSS-publicerat på deras detalj-sida vilket gör en succé med 7,9 miljoner inlänkar (Entire Site) enligt Yahoo.

  Varför jag slutade arbeta med sidan var för att jag kunde inte hålla en viss kvalitet på innehållet som kom in vilket medförde att Adsense avslutade samarbetet med sidan. Sedan dess har jag i princip låtit den ruttna. Kanske orkar man någon gång göra något åt sidan. Men får i så fall bli något mer än bara en topplista.

Lämna en Kommentar

Läs riktlinjerna för kommentering innan du skriver.