Håll koll på din ranking i Google

FeWorks SERP MonitorNu har jag under en längre tid förbryllat mig över antalet webbplatser jag driver och hur många av dem jag är intresserade av hur de placerar sig i det organiska sökresultatet hos Google. Detta skapar vissa problem då det är väldigt tidsödande att göra detta manuellt. Det finns redan applikationer som gör detta och jag har tidigare använt mig av ett men det visar fel på flera hundra placeringar eftersom alla sökningar sker på engleska.

Detta har retat mig länge och jag hade önskat att det fanns ett simpelt program utan massa onödiga tillägg och funktioner som gör detta åt mig på automatik, och som framför allt gör det rätt. Därför har jag nu tagit initativet att utveckla ett verktyg precis efter mina behov. Eftersom fantasin står still så fick det heta FeWorks SERP Monitor.

Verktyget är ännu inte klart men tanken är att det ska:

 • klara av att söka av de första 1000 resultaten i Google
 • ha stöd för google.se med svenska språkinställningar och google.com med engelska språkinställningar.
 • gruppering av webbplatser och nyckelord (se bild).
 • vid önskemål söka efter placeringar på automatik.
 • vid önskemål starta när användaren loggar in.
 • kunna minimeras till aktivitetsfältet.
 • kunna visa en tabell med historiska placeringar för ett specifikt nyckelord.
 • vara helt gratis!

Det finns en del roliga och användbara funktioner som jag har valt att lämna utanför. Dels att rita upp grafer över den historiska datan som samlats in och även möjligheten att generera rapporter. Detta är bara en sidoprojekt för mig och jag vill undvika att sätta för höga krav, vilket bara kommer resultera i att det hela rinner ut i sanden.

Jag kommer blogga om det igen när det är klart och ute för nedladdning. Förhoppningsvis blir det nu i juletid…5 Kommentarer to “Håll koll på din ranking i Google”

 1. Jonny Elofsson skriver:

  Grymt! Ser fram emot att testa programmet sen.

 2. Jens Törnell skriver:

  Intressant. Vore kul att testköra. Är det något som någonsin kommer bli klart eller är det ett sånt där projekt som bara självdör?

  Jag kan förvarna om att Google kommer blocka IP-numret om det görs för många anrop på en gång.

 3. Fredrik Eriksson skriver:

  Jag har jobbat på det i omgångar men det har helt enkelt varit för lite tid för det, eller snarare har jag haft andra prioriteringar.

  Tanken är självklart att det ska bli klart. Jag behöver det själv och de programmen jag haft tidigare har för stora brister.

  Ja det stämmer att Google blockerar, eller snarare ger en captcha-bilder om man gör för många sökningar. Detta är dock något jag kommer runt genom att använda schemalagda körningar så man slipper sitta och vänta på att 200 sökfraser ska kontrolleras.

  Jag var helt säker på att jag skulle hinna göra klart det i julas. Nu vet jag egentligen inte riktigt när, och det hjälper inte att mina C#-kunskaper är lite rostiga 🙂 Men jag kommer helt klart blogga om det när det blir klart.

 4. undersökningar skriver:

  Jag driver en hel del resesajter, detta skulle vara ett toppen verktyg för mig! Detta är skrivet -09 hur har det gått med detta projekt? En google sökning gav ju tyvärr inget, förmodligen har det runnit ur sanden 🙁 Du kanske kan tipsa om ett annat program som du kanske själv använder idag!

 5. Fredrik Eriksson skriver:

  Projektet blev bara halvfärdigt tvärr. Jag utvecklade ett centralt statistik-system för att hålla koll på statistiken för alla mina webbplatser. I samband med det valde jag att bygga in stöd som kontrollerar placeringen i Google för de webbplatser jag har.

  Där får jag även möjligheten att samköra statistik mot varandra som att kontrollera placeringen på de sökfraser som ger mycket trafik i Google och rekommendera SEO för detta om så behövs.

Lämna en Kommentar

Läs riktlinjerna för kommentering innan du skriver.