Google översätter sökningar

Klockan har slagit 06:15 och efter en lång natt har jag snubblat över detta fenomen två gånger och det var först andra gången som jag verkligen förstod vad som hände och varför; Google översätter min sökning för se om det finns internationella sidor på Engelska som kan ge det jag söker.

Det första jag snubblade över var när jag sökte på detta men det första resultatet som visades var:
–  WikiAnswers – How fast do helicopter roter blades spin.

Den andra gången var det en sökning till min stadsguide för London som jag tog en närmare titt på från mitt statistikverkyg. Sökningen på termen ”london bokaffär” gav resultat för min artikel om ”Foyles Bookshop” och fetmarkerade Bookshop (se bild).

Det är möjligt att detta funnits ett tag men jag har aldrig sett det själv, och jag har aldrig sett någon annan blogga om det heller.

Har du lagt märke till det själv? Kommentera och berätta 🙂Lämna en Kommentar

Läs riktlinjerna för kommentering innan du skriver.