Bloggen vaknar ur koma?

Det är snart exakt tio månader sedan jag publicerade någonting på bloggen och det var inte riktigt ett sådant uppehåll som jag hade tänkt mig. Jag ska försöka att upprätthålla mitt tidigare mål med minst en publicering per månad – och det bör knappast vara något problem. Det kanske under perioder kan bli betydligt mer än så.

Vad har hänt sen dess?

Sedan Oktober 2010 fram tills nu har jag fokuserat nästan all min tid i nischen resor. Jag har idag en handfull seriösa projekt som jag kommer fortsätta att jobba mycket med, dessutom är det inte omöjligt att de blir fler. Jag har också byggt upp ett bloggnätverk för detta, något som visats sig vara väl värt investeringen. Bloggnätverket har endast seriösa artiklar publicerade av svenska skribenter och resulterar i både trafik och bättre placeringar i sökmotorerna. Dessutom förväntar jag mig att det kommer bli bättre över tid.

Jag har inte tidigare haft speciellt många projekt som kräver mycket underhåll och det har verkligen underlättat arbetet. Sidor som sköter sig själv och generar en stadig inkomst har jag länge jobbat för, men börjar ändra uppfattning om det verkligen är det jag vill ha. Det är sällan projekt som man kan vara stolt över och visa upp…

Vad händer framöver?

Den största delen av tiden i höst kommer att ägnas åt mina resesidor, det är det ingen tvekan om. Men de kommer få lämna lite plats åt et par andra projekt.

Webbplats om Tandblekning blir intressant läsning?

Jag ska öppna en webbplats om tandblekning, och det är någonting som jag verkligen hoppas resulterar i intressant läsning. Nu kanske vissa av er suckar medan andra lyfter på ögonbrynen, men jag har tänkt att skapa en artikelserie kring det.

Tandblekning är en väldigt konkurrentutsatt nisch. Dels har vi ett flertal företag som har tandblekningsprodukter som jobbar för att dominera sökresultatet, och samtidigt har vi en uppsjö av affiliate-sidor för tandblekning som försöker göra det samma. Att ta en topp-tio placering där är knappast någonting man gör i en höftsväng och det gör att det lämpar sig perfekt för mitt ändamål. En topp-placering på ”tandblekning” ger en helt okej ersättning, speciellt om du även dominerar viktiga synonymer. Men jag måste säga redan nu att det finns bättre nischer att ge sig in på om man vill tjäna pengar som publisher åt affiliateprogram, men artikelserien blir lika intressant för det.

Hur som helst tänker jag öppna en webbplats om tandblekning väldigt snart och senare i höst kommer första delen i artikelserien att publiceras. Jag kommer att i flera delar gå igenom:

 • Framtagandet av webbplatsen. Varför jag valt upplägget/designen, kort om on-page SEO och mina planer för webbplatsen.
 • Bygga upp förtroende och auktoritet i Google.
 • Detaljerad plan för länkbygge.
 • Följa placeringen i Google och ta handling där efter.

Ni kommer självklart få reda på vilken domän det rör sig om och jag kommer hela tiden jobba så transparent som möjligt. Syftet är att ni ska kunna se och läsa om vad jag gör – och framför allt varför jag gör det.

Jag vet inte hur många delar artikelserien kommer att bli då vissa punkter går att dela upp i flera artiklar. Det är dessutom möjligt att jag efter ett par månader ger en återblick på hur det gått, vad jag skulle kunnat gjort bättre och vad jag kan/ska göra för att göra ytterligare framsteg. Det bör det dock poängteras att jag inte tror att jag kommer ligga i en topp-tio placering inom ett år. Anledningen till det lämnar jag åt artikelserien…2 Kommentarer to “Bloggen vaknar ur koma?”

 1. Nabil skriver:

  Intressant! Jag kommer lusläsa varenda artikel i artikelserien, råder ingen tvekan om det 😀

  Hört talas om Niche Site Duel förut? Om inte, Google it och bli inspirerad!

  /Nabil

 2. Fredrik Eriksson skriver:

  Nej aldrig hört talas om det innan. Jag tog en snabb titt och det verkade intressant. Jag ska helt klart läsa det först så jag kan få en tips på ett bra upplägg, för det är något jag inte riktigt kommit fram till.

  Tack Nabil!

Lämna en Kommentar

Läs riktlinjerna för kommentering innan du skriver.